2011.10.20.
CSAPATKIRÁNDULÁS A PILISBEN

Szombaton a Pilisben töltöttünk egy napot csapatunkkal, ahol a tanítványainkkal és szüleikkel együtt élvezhettük a őszi napsütést a természetben. Így októberben az erdők más ruhát öltenek, ami mindenkit lenyűgözött.

A fák levelei elkezdtek mindenféle színben pompázni, ami a gyerekeknek is nagyon tetszett, hiszen a séta alatt sokan leveleket gyűjtöttek, a legkisebbek pedig csipkebogyó és makk gyűjteménnyel tértek vissza a kirándulásról.

A kirándulásunk helyszínének választásában Gyuri és Fruzsi segített nekünk, akik otthonosan mozogtak ezen a környéken. Reggel a Pálos Kolostor romjainál találkoztunk, ahol az első feladatunk az ebédünk előkészületei voltak, a gyerekek fát gyűjtöttek a szülők egy kisebb csoportja nekilátott a 30 kg krumpli megpucolásának. Innentől a 130 fős ebéd elkészítését rábíztuk Dömére, Annára és Bélára, a csapattal pedig nekivágtunk a túránknak. Az útvonalunk tervezésében, biztos vagyok benne, hogy Gyuriék arra is figyeltek, hogy ne kizárólag az előre kijelölt turista útvonalon haladjunk, hanem kicsit izgalmasabb és meredekebb szakaszon vágjunk át az erdőt. Szerencsére nem tudtak kifogni a csapaton, bár a 3-4 évesek kisebb segítséggel, de a 7 hónapos állapotos anyuka és nagymama is vette az akadályt. Így kellően megéhezve érkeztünk vissza a romokhoz, ahol addigra el is készült bográcsban a paprikás krumpli.

Majd teli hassal a szülők nagyobb csoportja inkább a beszélgetést és a napsütést választotta, de a bevállalósabbak és persze a gyerekek többsége egy számháború csatába vágtunk. A csata végén győzött a sárga csapat és végül mindenkit sikeresen megtaláltunk, még az igazán jól rejtőzködő Zsombit és Ádámot is. A számháború után a gyerekek a birtokukba vették a romok minden egyes zeg-zugát, beleértve természetesen a legmagasabb pontjait is. Végül összepakoltunk és mindenki hazautazott.

Örültünk neki, hogy ezen a programunkon ilyen sokan részt vettek, meglepetés már nem volt, mivel tavaly is több mint százan vettünk részt az őszi kirándulásunkon, így idén már számítottuk a nagy érdeklődésre.


hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza