2015.06.25.
NYÁRI  TATAI  EDZŐTÁBORUNK

Mivel a tavalyi táborunk nagyon jól sikerült, ezért a meneten idén sem terveztünk túl sok változást.  A helyszín maradt Tata, hiszen tavaly nagyon jól éreztük magukat és minden igényünknek megfelelő volt a környezet.
Bőven volt hely a fogócskákhoz, focizni, kosarazni, karatézni.  Létszámunkat tekintve, nagy örömünkre többen jelentkeztek, mint amire számítottunk, ezért a 2 csoportra való bontás idén is megmaradt. Vasárnap reggel indultunk le a kicsikkel, valamint akik teljes hétre jöttek, összesen 90-en. Ebben a csoportban 60 óvodás és kis iskolás volt és velünk tartottak a nagyobb tanítványaink is, akik, mindenben segítettek nekünk a kicsik körül.

Kevés karate, de annál több játék és szórakozás jellemezte a napjainkat. Próbáltunk minél több olyan programot csinálni, amiben együtt kellett dolgozniuk a kicsiknek nagyokkal, ezzel is elő segítve azt, hogy minél jobban megismerjék egymást.  Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, ezért sokat voltunk velük a szabadban. Napi 1 karate edzésünk volt, mellette színfogó, számháború, kézműves foglalkozások. Hamáztunk, gipszet festettünk, karkötőt fűztünk.  Esténként a gyerekek választhattak, diavetítés vagy Kutas Bélánk meséi között.  Mindkettő nagy siker volt náluk.

Kedden a shotokanos csapat sikeres vizsgát tett Péter Gábornál így mindenki megkapta a következő övfokozatát. Mindenképpen szerettük volna, ha karate szempontból is vihettek volna haza valami kis emléket, ezért csináltunk nekik egy kis házi versenyt. Négyes csoportokba osztottuk fel őket, így több gyakorlatot bemutatva küzdöttek meg az arany, ezüst és bronzérmekért, amik még a verseny után kiosztásra kerültek. A kívánt hatást elértük, mindenki nagyon boldog volt, hogy érem lógott a nyakukba. A kicsik ekkor már nagyon fáradtak voltak és egyre több gyerkőcnél jött elő az anya és az apa hiány. Összepakoltuk a cuccaikat még aznap este, hiszen másnap reggel már megérkezett a következő turnus.  Az estét mivel mással zárhattuk volna, mint egy fergeteges bulival. Mindenki bent volta csillagba, a nagyok táncoltatták a kicsiket, énekeltek, tényleg nagyon jó hangulatú este volt. Ezután már nagyon fáradtak voltak, úgyhogy gyorsan ágyba kerültek és mindenki elaludt pillanatok alatt.

Szerdai nap folyamán a csapat második fele megérkezése után összesen 150-en voltunk a táborban. Mindenki megkapta az egyenpólót, majd következett a csapat fotózás. Jó volt így együtt látni a csapatot. Mindig nagy büszkeséggel tölt el minket mikor így együtt látjuk őket.

Miután elmentek a kicsik, kezdetét vette a nagyok tábora. Itt már napi 2 edzés volt, hiszen a shotokanosoknak pénteken tartotta az övvizsgát Péter Gábor. Ennek ellenére próbáltuk az edzéseket minél érdekesebbé tenni. A Gojusok többek közt új formagyakorlatot tanultak, majd egy közös edzés keretében megtanultak egy önvédelmi páros gyakorlatot is. Ebben az évben is meglátogatott minket Shihan Szabó János, aki a föld harc alapjaiba engedett egy kis betekintést, egy majd 2 órás edzés keretein belül. Másnap pedig Shihan Rebicsek Gerd tartott egy bázis edzést, főleg a haladóbb gojusoknak. Mind két edzést nagyon élvezték a gyerekek, ezúton is köszönjük a mestereknek a lehetőséget.

Ami a programokat illeti, ennek a csapatnak is volt színfogó, (ez a játék volt az egyik kedvencük) nagyon sokat számháborúztak, fociztak, kosaraztak, de akinek nem volt kedve mozogni,ők leülhettek a kézműves asztalhoz, fűzni, festeni. 

Ezt a tábort is egy nagy bulival zártuk, aminek 23 óra után lett vége, és még akkor is szinte mindenki bent volt a terembe és táncolt, énekelt.  Úgy láttuk mindenki jól érezte magát, többen úgy jöttek ki, hogy ez volt életük bulija :D

Másnap reggeli, majd összepakoltunk. Összehívtuk még a gyerekeket, hogy lezárjuk a tábort, majd lassan megérkeztek  a szülők. Mindenkit épségben átadtunk, bepakoltuk a dolgainkat mi is, majd elhagytuk a  tábort.


Szeretnénk megköszönni nagyobb tanítványainknak valamint Krisztinek és Zolinak nyújtott egész héten nyújtott segítségét!


hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza