2015.07.22.
SIKERES  DAN  VIZSGA

A Pottersben töltött napoknak volt egy másik nagyon fontos eseménye is. A magyar küldöttségből öten részt vettek egy négynapos szemináriumon, amit Goshi Yamaguchi és Európa vezető instruktorai tartottak. A táborban hárman vágtak neki a danvizsgának.
Ritkán jutunk el ilyen jellegű edzőtáborba, de megmondom őszintén engem elvarázsolt teljesen az, amit ott láttam. Számomra, mindig nagyon érdekes és egyben rendkívüli, amikor Yamaguchi saiko Shihant  látom karatézni. Olyan mintha visszarepülnék 20 évet az időben, és mintha megint gyerek lennék, nézem őt és csodálom azt az ősi erőt, amivel bemutatja mi is az a KARATE!!

Bár kevesen tudták, de az izgalmaknak a versennyel nem volt vége, hiszen egyesületünk egyik vezető edzője Reni a 4 napos szemináriumot követve, odaállt a 3. dan megszerzésének egy 8 tagú vizsgáztató bizottság előtt.  Ebben az évben először történt meg, hogy Rebicek Gerd a magyarországi Goju-kai vezető instruktora is helyet foglalt a vizsgabizottságban. Ez óriási dolog, hiszen a világon nagyon kevesen ülhetnek be a legnagyobb mesterek közé.

A vizsga nem nyilvános, a bizottság és a vizsgázókon kívül senki nem lehet bent. Ezúttal másfél órában kellett bemutatniuk, hogy mit tudnak. A vizsgaanyag nagyon összetett, hibázni erre az övfokozatra már nem lehet, mindent tökéletesen kell bemutatni. Reninek minden nagyon jól sikerült így joggal bíztunk a sikerben. A páros gyakorlatokat Szabó János segítségével mutatta be, akivel sokat készült.  A Magyar csapatból, ugyanerre az övfokozatra vizsgázott még Szabó Tünde (Gankaku SE) és Zima István (Tomoni Se).

Még aznap este kiderült, hogy Reni, Szabó Tünde és Zima István is sikeres vizsgát tettek.

Másnap volt az eredményhirdetés. A sikeres vizsga azt jelentette, hogy a 3. dannal nem csak a megérdemelt Diplomát, hanem az ezzel járó Sensei kinevezést is átvehette a Goju-Kai jelenleg legmagasabb övfokozatával rendelkező Goshi Yamaguchi Seiko Shihantól–tól és Ingo De Jong-tól Hanshi-tól.

Külön köszönet Rebicek Gerd Shihan-nak a danvizsgára való felkészítésért és Szabó János Shihan-nak a segítségéért!

Nagyon örültünk a sikernek és bátran állíthatom, hogy az egész csapatot nagy büszkeséggel töltötte el, hogy mindezt együtt élhettük át!

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza