2016.04.21.
EGYESÜLETÜNK ÉV VÉGI BEMUTATÓJA

A József Attila Művelődési Házban 2016. április 21-én került megrendezésre egyesületünk év végi gálája.  Szerettük volna, hogy ez az este különleges legyen a résztvevők és a nézőknek egyaránt.
17 órakor kezdődött maga a rendezvény, de már negyed ötkor elkezdtek érkezni a legkisebbek, 10 perccel a kezdés előtt, pedig már tele volt a nézőtér is.

Nagyon sokat készültünk a gyerekekkel, próbáltunk a karate lehető legszélesebb skáláján mozogni, a lehető legtöbb oldaláról megmutatni, mit tudnak a gyerekek, és mennyire sokoldalú ez a sport.

Garami Gábor köszöntő beszéde után, felkonferálta az est, nyitó produkcióját. A gálát a Gárdonyi Géza Általános iskola haladó csoportja egy KATA (formagyakorlat) bemutatásával nyitotta meg.  Majd következtek a legkisebbek,  a Pitypang Óvoda, Pöttyös és Urban Dance, a Mese Óvoda és a Gyöngyösi Tagóvoda  4-6 éves kis karatékái. A kicsik korukhoz képest meglepő komolysággal álltak ki színpadra és kivétel nélkül mindenki nagyon ügyes volt.

Az óvodások után következett a versenyzői csoportunk. Ezzel a csoporttal kezdtünk el komolyabban versenyezni, ezért velük a kumite (küzdelem) alapjait mutattuk be, kötött gyakorlatokkal.

A versenyzők után visszakanyarodtunk a kezdetekhez, következtek a kezdő iskolás csoportjaink. ­A Gárdonyi Géza Ált. Iskola után, következett a Számítástechnikai Általános Iskola, a Csata Utcai Ált. Iskola majd a Hegedűs Géza Általános Iskola 9-8. kyu –s kis karatésai léptek színpadra. Ugyan mind a 4 csoport a karate alapjait mutatta be, mégis négy teljesen különböző bemutatót láthatott a közönség. 

Ezután léptünk egy szintet előre és következtek a közép haladó csoportjaink. Itt már a helyben technikákat felváltotta a különböző állásokban való előre haladás és az alap páros gyakorlatok is bemutatásra kerültek.

Ahogy haladtunk a bemutató vége felé, úgy haladtunk előre övfokozatokban is. Következett a Hegedűs Géza Ált. Iskola haladó csoportja, akinek a bemutatója 3 részből állt. Először eljártak egy övfokozatukhoz méltó magas katát. Majd következett az est egyik legmeghatóbb bemutatója. Lekapcsolódtak a lámpák, csak egy reflektor maradt. Egy hatalmas lepedő mögé beállt Reni és Kutas Béla. Ez a része a bemutatónak számomra egy nagyon megható pillanata volt, hiszen Bélu, Reni első óvodás csoportjában kezdett el karatézni, ma meg már barna övesen, sok mindent megélve ott álltak egymással szemben.  Az előbb bemutatott katának bunkai-t (kata értelmezését) mutatták be. Nagyon jó volt nézni őket és bevallom őszintén nekem sok minden lepörgött az elmúlt időkből. Csak remélni tudom, hogy még nagyon sok ilyen élményben lesz részünk.

A következő műsorszám középpontjában inkább a humor állt, ugyanis a színpadon a 4 tini ninja és ellenfeleik mérkőztek meg az újdonsult zászlóért. Látványos és vicces elemek váltották egymást, de mint ahogy lenni szokott, a végén győzött a mester és 4 teknőc gyermeke.

Az estét Shihan Rebicek Gerd 6. danos és Shihan Szabó János 5. Danos mester előadás zárta, már ami a produkciókat illeti.

A produkciók után, köszönetet mondtunk minden iskola és óvoda vezetőnek, akikkel évek óta sikeresen működünk együtt.

Ezután versenyzői csoportunk kitartó munkáját jutalmaztuk.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött, reméljük mindenki jól érezte magát!

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza