2010.11.02.
KODOMO KUPA

2010.11.21-én rendezzük meg a X. Kodomo Kupa, gyermek karate bajnokságot, a XV. kerület Hartyán Általános Iskolában.

A verseny ideje 2010. november 21. (vasárnap).

A verseny helye Hartyán Általános Iskola , cím : Bp. XV. kerület Hartyán köz 2-4.

A verseny célja versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás részére.

Versenyszámok: kata, kumite, shikodachi és szivacskumite.

SHIKO DACHI VERSENY: azoknak a 10-9. kyu-soknak, akik még nem tudnak katát. Egyszerre két versenyző mutat be 10 db chudan tsukit ( 6 éves korig számolásra, 7 évestől számolás nélkül) a tatami közepén egymás mellett a vezetőbíróval szemben: A versenyzők a tatami szélén meghajolnak, majd néhány lépéssel a vonalra lépnek. Ismételt meghajlás után musubi, majd heiko dachi következik. A vezetőbíró „hajime!” vezényszavára jobb lábbal kilépnek oldalra kiaival shiko dachi ( vagy kiba dachi ), jobb kézzel chudan zuki. A tíz tsuki után (a tizedik kiai!) maguktól állnak föl, és köszönés után várják a bírói döntést. A bírók zászlófeltartással döntik el, melyik versenyző volt jobb. Egyenes kieséssel, teljes vigaszággal, két harmadik helyezettel.

„SZIVACS” KUMITE VERSENY: játékos versenyszám azoknak 10-9. kyu-soknak akik még félnek az igazi kumitétől.

Versenyzők felvesznek a karate ruhára egy mellényt (piros- ill. kéket). Kezükben van két db szivacs kocka (amin tépőzár van, hogy tapadjon), cél hogy az ellenfél chudan-jára vagy a hátára feltegyék a kockát.

PROGRAM: 9.30-kor a 4-6 évesek kezdik a versenyzést, 10.30 után kezdődik a 7 évesek, majd 11.30 után a 8-9 évesek, 14.00 óra után a 10-11 évesek és 15.00 óra után a 12 évnél idősebbek küzdhetnek meg egymással.

A belépőjegy ingyenes mindenki számára ! Akik még nem versenyeznek azokat is várjuk, hogy együtt szurkolhassunk csapattársainknak!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az iskola környékén nehéz a parkolás!

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza