2011.02.21.
EDZÉSVERSENYEK

Ebben a hónapban haladóbb versenyzőink két alakalommal mérhették össze tudásukat, más csapatok sportolóival. Február 5-én Zuglóban, február 19-én Budafokon vettük részt versenyen.

2011. február 5-én részt vettünk egy úgynevezett edzésversenyen, ahol egyesületünkön kívül még 3 másik klub nevezte be tanítványait. Ez a kis megmérettetés nagyon jó volt nekünk edzőknek is , mert tökéletesen kijött, hogy miben fejlődtünk, és mik a hiányosságaink. A gyerekeknek pedig azért, mert nem szoknak el annyira a verseny szituációktól.

A rendezvény, ugyanúgy volt megszervezve, mint egy verseny, de érmek, és eredményhirdetés nélkül zajlott le minden kategória. Kifejezetten figyeltünk arra, hogy mindenkinek több küzdelme legyen, minél több lehetősége legyen a gyerekeknek arra, hogy kipróbálhassák magukat a különböző versenyszámokban..

Ezen a megmérettetésen, minden egyes versenyzőnktől mást és mást kértem. Mindenkinek más volt a gyengéje, és szerettem volna ezekre a pontokra nagyobb hangsúlyt tenni. És ez, mint ahogy lenni szokott, valaki bőven túl teljesített azon, mint amit vártam, és ennek a fordítottja is előfordult természetesen.

A következő 2 hétben viszont amennyire csak lehetett a hibák kijavítására tettem a hangsúlyt, nagyon sokat gyakoroltuk, a szituációkat, amik problémát jelentettek a meccsek alatt.

A következő megmérettetés a Budo Fight kupa volt, 2011. február 19-én.

Bíztam benne, hogy a fiúk jobban fognak teljesíteni, mint az edzésversenyen, próbáltam a maximumot adni nekik az elmúlt 2 hétben. Kis csapatom nagyon együtt volt, már a verseny elejétől kezdve.

A bemelegítés után, külön beszéltem mindegyik fiúval. Kihangsúlyozva, kitől mit várok, kinek mit kell megvalósítania a meccsek alatt. Azt hiszem, értették mit szeretnék, és nagyon bíztam benne, hogy sikerül is véghezvinniük. Tudni kell, hogy ez a kis csapat, igazából 1,5 éve kezdett el a küzdelemmel foglalkozni, és ugyan nem abban a tempóban, mint a többi csapat,de lépésről-lépésre haladunk a kitűzött céljaink felé.

Az első meccs, meghatározta az egész csapat hozzá állását, a versenyhez. Lacus ( Tóth László) mindent végre hajtva, amit kértem Tőle, hamar lehengerelte ellenfelét és 9:0- ra megverte. Volt ott minden kéztámadás, fejrúgás, visszatámadás. A csapat többi tagja és persze a lelkes szülők végig szurkolták, ami nagyon jó hangulatot teremtett. Azt hiszem ennek a hangulatnak is köszönhettem, hogy következő kis emberkém, Benő ( Keszler Benjámin) megtáltosodva, magabiztos hozzá állással engem is nagyon meglepve nyerte az első meccsét. Kifejezetten örültem, mert Benőnek az edzés verseny nem sikerült túl jól. Ennek most nyomát sem láttam, és sok pontot gyűjtve nyerte meg minden meccsét. A döntőbe Hanami SE 2 versenyzője Benő és Lacus került, amit-picit fél vállról vettek, de nagyon jó érzés volt látni őket.

Következő versenyző Ábel volt ( Keszler Ábel). Neki nagyon jól sikerült, az edzés verseny, kimagaslóan szerepelt, így nyilván nála még magasabbra került a mérce, legbelül minimum ugyanazt a teljesítményt vártam. Ábel, nagyon izgulós, így számomra a legnagyobb feladat, az hogy ezekben a szituációkban próbáljam őt megnyugtatni, mert az izgulás sajnos nincs jó hatással a teljesítményére. Azt hittem sikerült abba az állapotba kerülnie, ami jó nekünk, de amint felállt a tatamira mindez mintha elszállt volna. Picit görcsösen kezdett, de sokat dolgozott, így megnyerte az első meccsét. A második, már jobb volt, még több munkát kértem Tőle, még itt sem tudta hozni azt, amit Ő valójában tud, de aminek örültem, hogy így ebben a szituációban is hozta a kötelezőt, és megnyerte a meccset és ezzel első helyen zárt.

A nap utolsó versenyzője Sugár Oroszlán (Sugár Marci). Marcit Sugár Oroszlánnak hívom, mert mindig emlékeztetnem kell Őt arra, hogy a páston mi vagyunk az oroszlánok, akik küzdenek, harcolnak. Csak így lesz meg az eredménye. Mikor meglátta az ellenfeleit, picit megijedt, ugyanis mindegyik nagyobb volt nála legalább egy fejjel. Sikerült meggyőznöm arról, hogy ez csak előny lehet. Marci már az első meccsen nagyon határozottan állt ki, és sok támadást indítva, kétség sem fért, ahhoz, hogy ő nyerje meg a meccset. A második meccsen, már elmondtam neki pontosan, hogy mit kell csinálnia, amit tökéletesen végre hajtott így azt is megnyerte. Következett a döntő. Az ellenfél, nagyobb volt Marcinál, így elmondtam neki, hogy rögtön az első pillanatban meg kell fogni, döntő jelentősége lesz. Majd levezettem neki, hogy utána már mi mindent fog tudni megcsinálni. Háát, meglepett, de tökéletesen végre hajtotta és nemhogy megnyerte de nagy fölénnyel nyerte meg meccset így Ő is első helyen zárt.

Nagyon örültem a fiúk szereplésének, mindenki nagyon boldog volt és talán ez jelentette nekem is a legtöbbet, hogy láttam őket mosolyogni.

Összességében elégedett voltam mindenkivel, sokkal többet hoztak ki magukból, mint az edzésversenyen, úgyhogy a kemény munka folytatódik és bízom bennük és az eredményességükben!

Tóth Beatrix

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza