2011.05.01.
V. GANKAKU KUPA EREDMÉNYEI

Hétvégén csapatunkkal Ürömön a meghívásos Goju-kai Karate Bajnokságon vettünk részt. Csapatunk egyik felének ez volt élete első karate versenye, és nagyon örültünk neki, hogy rengeteg érmet nyertünk.

Ezen a versenyen a WKF szabályrendszer kata és kumite versenyszámai mellett, a kezdők kihon és csipeszkumite kategóriában mérhették össze tudásukat.

A verseny a kihon kategóriával kezdődött, ami a kata versenyszám egyszerűbb változata, itt csapatunkból első helyezést ért el Hotea Dávid, Boncz Tünde és Boncz Bernadett, második lett Bodó Alíz, Fehér Olivér, Fehér Edvárd és Nagy Domonkos.
Ezek után következett a csipesz kumite, ami a kumite egy játékosabb formája, itt a cél, hogy előbb megszerezzék egy karate technikával a másik ruháján elhelyezett csipeszt, mint az ellenfél. Ebben a versenyszámban aranyérmet Kovács Gyurka, ezüstérmet Fehér Olivér, Fehér Edvárd, Boncz Tünde és Hotea Benjamin, bronzérmet Hotea Dávid, Pap Péter és Boncz Bernadett harcoltak ki.
Kata kategóriában egyesületünkből Kiss Zsófia indult, aki magabiztos versenyzéssel a dobogó legfelső fokára állhatott, amivel megnyerte első karate kupáját is.
A versenyt a kumite kategóriákkal zártuk, ahol elsőként Kiss Zsófia lépett tatamira, úgy mint a katában, itt is higgadtan és tisztán küzdött, ami itt a második helyhez volt elegendő. Horváth Bencének és Kutas Bélának ezen a napon sikerült kiadniuk magukból, ami a múltkori versenyen bennük maradt, így most Bence második Béla pedig a harmadik helyen végzett. Utolsó versenyzőnk Magnucz Dalma volt, aki nagyon szépen menetelt egyik meccsről a másikra, azt hittük nem is állíthatja meg senki. De sajnos ő maga eldöntötte fejben hogy a döntőben az ellenfele a jobb. Így Dalma a második helyen végzett. Reméljük, ez egy nagy tanulság volt számára, mert ennek a meccsnek egyértelmű hibája volt ez, ami az aranyérmébe került. Igaz, hogy senkit nem szabad lebecsülni, de ha valakit magasabb szintű versenyzőnek állítunk be, mint mi magunk vagyunk, az már felér egy vereséggel. Néha ezeken a problémákon nehezebb felülkerekedni, mint megverni egy erős ellenfelet, de ez a versenyzés egyik nagyon fontos tényezője és bizony ezt is meg kell tanulnunk.

Ezen a versenyen főként olyan versenyzők vettek részt, akik még nem versenyeztek, de mondanunk sem kellett, hogy szurkoljanak egymásnak. Végig ott ültek, egy kupacban a tatamik mellett, és drukkoltak, tapsoltak a csapattársaiknak. Azt hittük, hogy majd külön figyelmet kell szentelnünk ennek, de ösztönösen kiálltak egymásért, ami számunkra azt jelenti, hogy kezdünk CSAPATTÁ formálódni.

Köszönjük a szülők segítségét és szurkolását!

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza