hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2011.10.24.
EREDMÉNYEK A KODOMO KUPÁRÓL

A Kodomo kupát, ami egy meghívásos utánpótlás bajnokság egyesületünk az AC- Sinus SE-vel együtt szervezte meg. A verseny kinőtte már magát régi otthonából így most a Rozsnyai Sportcsarnokban került megrendezésre.

Ennek a versenynek a célja, hogy kezdőbb karatékáink is lehetőséget kapjanak versenyhelyzetben kipróbálni a tudásukat.

Csapatunk népes számmal érkezett a versenyre, mivel sokan szerették volna megmérettetni magukat, a kezdőbbek shikodachi versenyszámban indulhattak, ami talán a kata versenyszám elődjének mondható, valamint akik még nem mernének kumite kategóriában tatamira állni, lehetőségük volt szivacs kumitében versenyezni, ami a kumite egy játékosabb formája. A verseny megnyitóján válogatott versenyzők ( Tóth Beatrix, Hübner András és Nagy Botond) mutatták be a legkisebbeknek, a katát és a kumite szabályait, amit mindenki nagy érdeklődéssel figyelt.

Eredményeink:

SHIKODACHI kategóriában aranyérmet Tóth Zsófia és Bódi Levente nyert, ezüstérmet Daróczy Laura, Rácz Jázmin, Hajdú Zsombor, Hotea Dávid, Kapolyi Dömötör és Korcsmáros Botond szerzett, bronzérmet Angyal Bitia, Ballabás Zsófia, Kondacs Noémi, Niddan Helena, Orbán Hanna, Rákoskerti Blanka, Borbély Bence, Budai Balázs, Gerebenics Berci, Laperdix Leó, Maklári Albin, Nagy Ágoston, Nagy László és Pap Péter nyert.

SZIVACS KUMITE versenyszámban bronzérmet Niddan Helena, Bódi Levente, Borbély Bence, Farkas Dominik, Kondacs Attila, Lapedrix Leó, Pap Péter szerzett.

KATA kategóriában ezüstérmet Dénes András és Keszler Benjamin, bronzérmet Boncz Bernadett, Boncz Tünde, Daróczy Petra, Horpáczky Krisztina, Kiss Zsófia, Ráthonyi Lili, Zala Nóri, Bán Szabó Áron, Kapolyi Bendegúz, Kutas Béla, Sebők Áron, és Vass Tamás nyert.

KUMITE versenyszámban aranyérmet Kiss Zsófia, Tóth Zsófia, Keszler Benjamin és Tóth László, ezüstérmet Boncz Bernadett, Keszler Ábel, Kutas Béla és Sebők Áron, bronzérmet Boncz Tünde, Bán Szabó Áron és Kapolyi Baltazár szerzett.

Büszkék voltunk a csapatunkra, mert tudtuk hogy a versenyzők izgultak a legkisebbeknek pedig nem csak a feladatot kellett tökéletesen bemutatni, hanem egy hatalmas csarnokban kellett kiállni rengeteg néző elé.

A verseny utolsó kategóriája, a senior kata, kumite. Ezt a versenyszámot mindenki nagy érdeklődéssel várja, mert olyan felnőttek állnak ki a tatamira, akik többnyire a gyerekeik miatt kezdtek el karatézni. Ebben az évben már nekünk is volt egy ilyen versenyzőnk Horpáczky Kriszti személyében. Kriszti két katát mutatott be. Az elsőt még megszeppenve, a másodikat viszont már magabiztosan csinálta végig, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Remélem mind a gyerekeknek, mind a hozzátartozóiknak élményt jelentett ez a nap!

Szeretném megköszönni azoknak, akik segítettek a verseny megszervezésében, akár előtte terem berendezésében vagy maga a verseny lebonyolításában!

 

 


vissza