hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2011.02.08.
BUDOFIGHT KUPA EREDMÉNYEI

Csapatunkkal vasárnap Budafokon voltunk versenyezni, a három fordulóból álló 2011-12. évi IKGA Goju-kai Karate Szövetség Országos Bajnokságának a második állomásán. Összesen a 19 versenyzőnk 4 arany, 9 ezüst és 6 bronzérmet nyert.

Ezen a fordulón kevesebben vettünk részt, mint az elsőn, ennek az oka a nagy hó és az előző heti övvizsga volt, de ennek ellenére születtek szép eredmények. Bár a versenyt kettős érzelmekkel éltük meg, volt akinek nagyon örültünk és voltak olyanok is akiktől már kicsit többet vártunk volna, valamint mindenkinek meg kell tanulnia az új szabályok által nyújtotta változásokat. De nem baj, reméljük mindenki leszűrte a tanulságot ebből a versenyből és a következő alkalommal már kijavítjuk a hibákat.

A verseny a legkisebbekkel kezdődött, ahol először Bódi Levente lépett a tatamira és harmadik helyezést ért el katában. Majd következett a küzdelem, itt Kovács Gyurka második helyezést szerzett.
A következő korosztályokban katában Horváth Levente ezüstérmet nyert, aminek külön örültünk, mivel Levinek ez volt élete első versenye és fordulóról-fordulóra lehetett látni, hogy egyre magabiztosabb a tatamin. Katában a haladó kategóriában Dénes András ezüst, Kutas Béla és Keszler Benjámin pedig bronzérmet nyertek. A lányoknál katában két tanítványunk jutott a döntőbe, ahol Kiss Zsófia első, Boncz Tünde pedig második helyezést ért el.

A verseny a kumite kategóriákkal folytatódott, ahol a lányoknál Kiss Zsófia arany, Tóth Zsófi ezüst, Molnár Dorottya ezüst és Magnucz Dalma bronzérmet  nyert. A fiúknál Keszler Benjámin első, Tóth László második és Misefay Péter harmadik helyezést ért el.

Ennek a versenysorozatnak vannak hagyományos versenyszámai is, ahol kihon kumite kategóriában Boncz Tünde és Kiss Zsófi második helyezést ért el.
A másik ilyen versenyszám a családi illetve páros kata, ahol a gyerek korosztályban Zsófi és Tündi harmadik helyezést ért el és a felnőtt-gyerek párosokban Horpáczky Kriszti és Szoboszlai Richárd aranyérmet, Hajdú Mihály és Hajdú Zsombor pedig ezüstérmet nyertek.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Sz.R.

 

 


vissza