hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2011.05.06.
TOMONI KUPA

Szombati nem túl eredményes nap után, mindketten bíztunk a vasárnapi sokkal jobb szereplésben. A hozzáállás és motiváció terén vártuk az igazán nagy változást. Ezúttal a XVII. kerület adott otthont a versenynek.
Ez a mostani megmérettetés volt a Goju Kai sorozat 3. befejező fordulója. A verseny végén külön díjat osztottak azoknak a gojus versenyzőknek, akik a 3 forduló alatt a legeredményesebben szerepeltek és így a korosztályuk goju magyar bajnokai lettek.
Kezdem, a legkisebbeknél Dinyési Barnabás, aki ugyan első versenyen indult, de izgalom nyomát sem láttuk rajta. Magabiztosan versenyzett, és végül 3. helyezést ért el.
Barni után kis szünet következett, majd elkezdődött a 7-8 éves fiú kata, ahol Sebők Áron, Nagy Domonkos és Bódi Levente lépett tatamira. Mindhárman több katát is bemutattak, de ma Bódi Levinek sikerült a dobogó 3. fokára felállni. Ez nem von le semmit a másik 2 fiú szerepléséből, mindketten nagyon szépen dolgoztak.
Dénes Andris a haladó kata kategóriában indult, ahol harmadik helyezést ért el.
10 éves kezdő kategóriában Szoboszlai Ricsi 3 nagyon meggyőző formagyakorlattal lett második, nagyon picivel alul maradva az első helytől. Közben a másik oldalon Bán - Szabó Áron egyik katáját mutatta be a másik után és döntőben szoros küzdelemben ugyan, de az öve lett az aranyérem.
A következő kategória sűrű volt egyesületünket tekintve, ugyanis egy kata kategóriában indult Kutas Béla, Keszler Benjámin, Horváth Bence és Tóth Lacus. mindannyian több fordulón mentek túl, de az éremszerzés csak Benőnek sikerült, aki 3 lett.
A nap utolsó fiú kata érme Keszler Ábelhez fűződött, aki nagyon szépen versenyezve egy újabb bronzérem tulajdonosa lett, meglepően erős mezőnyében.
A fiúk mellett nem szabad elfeledkeznünk a lányokról sem, főleg ha az eredményeiket nézzük. A 8-9 éves lányoknál Kiss Flóráért, Tóth Zsófiért és Kiss Zsófiért szorítottak a tatami mellett helyet foglaló fiaink. Szerencsére itt is volt minek örülnünk. Flóra első fel lépésekor, izgulását nem tudta palástolni, sikerült  magát is és az ott ülőket megnevettetnie. Majd összekapta magát, annyira hogy aznap nem is talált legyőzőre és a dobogó legfelső fokára álhatott fel. Tóth Zsófi is csak a döntőben szenvedett vereséget, így ő lett az ezüstérmes, Kiss Zsófia pedig bronzérmet nyert.
A nagyobb lányok mezőnyében, két versenyzőnk is először indult versenyen, ahol nagyon szépen szerepeltek, mivel Giulia Grogan második helyezést, Sárdi Maya pedig harmadik helyezést ért el.

Kumitében elsőként Kovács Gyurka és Bódi Levi küzdhetett meg az érmekért. Gyurka az utóbbi időben mindenhol nagyon jól szerepelt, ez a nap viszont nem az ő napja volt, így ő most csak a harmadik helyen végzett. Levinek is nehezebben ment, mint legutóbb, de harcolt és bezsebelt egy újabb ezüstérmet.
Pindurka fiúk után következtek a kis csajok, név szerint  Kiss Zsófi és Tóth Zsófi. Tóth Zsófi kezdett, aki elvesztette ugyan az első meccset, de a második, számunkra a nap egyik meglepetése volt. Zsófi egy nála jóval nagyobb lánnyal küzdött, de végig nagyon jó hozzáállást tanúsított. Ezt bizonyította az is, hogy 2:0-ról sikerült kiegyenlítenie egy Reni által adott tökéletes taktikai utasítással, egy gyönyörű chudan gerivel. A meccs vége, bírói döntés volt, sajnos Zsófi ellen, de ennek ellenére az ő küzdelme volt számunkra az egyik legmeggyőzőbb. A kategóriàt másik Zsófink nyerte, mindkét lány egyértelmű legyőzésével.
Következtek a fiúk küzdelmei, ahol Kutas Béla 2. , Tóth László és Sugár Márton a 3. helyen végzett. A következő korosztályban Keszler Ábel második helyezést ért el küzdelemben.

A nap végén hirdették ki minden korosztály legeredményesebb goju versenyzőjét, ezt a 2011-12 év három fordulója alapján döntötték el. Csapatunkból Kiss Zsófia nyerte meg a goju magyar bajnoknak járó kupát.

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

 


vissza