hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2012.10.20.
CIKÁDOR KUPA EREDMÉNYEI

Versenyzői csapatunkkal szülők nélkül utaztunk Bátaszékre, a Cikádor Kupára. A korai indulás ellenére az úton is már nagyon jól együtt volt a csapat, jó volt együtt érkezni a versenyre, ahol a 12 versenyzőnk 1 arany, 1 ezüst és 7 bronzérmet nyertek.
A verseny a kata versenyszámokkal kezdődött, ahol 7-9 éveseknél Bán Szabó Áron 1. helyezést ért el 3 sikeres forduló után.
10-11 éveseknél Dénes Andris és Kutas Béla 3. helyen végeztek, mivel az eső fordulóban mindketten kikaptak 3:2-es bírói döntéssel, de mivel mindkét fiú a döntőstől kapott ki, így a vigaszágon még maradt esélyük az éremszerzésre. Vigaszágon Bélusnak még kettőt, Andisnak már csak egyet kellett katáznia, amit mindketten megnyertek és így bronzérmesek lettek.

A verseny a kumite versenyszámokkal folytatódott, ahol először a „pici fiaink” léptek a tatamira, Bán Szabó Áron, Sebők Áron és Bódi Levi.  A fiúkkal mi nagyon meg voltunk elégedve, mert határozottan és harciasan álltak oda mindegyik meccsükhöz. Örültünk és bosszankodtunk is bírói döntéseken, de mindhárman többször is küzdhettek, ahol láttunk olyan technikákat, amikkel elégedettek lehetünk. B. Sz. Áron és Levi a bronzéremért küzdhettek, de sajnos mindketten kikaptak így 5. helyen végeztek.
Pici fiaink után „pici lányunk” következett. Tóth Zsófi a 3. helyen végzett, három meccs után. Zsófi az első mérkőzését 3:0-ra nyerte meg, majd a második meccsen egy pillanatnyi figyelmetlenség következtében az ellenfele egy sikeres fej rúgással szerezte meg a vezetést és már Zsófi nem tudta megfordítani az eredményt, így ott 3:1-re kikapott. A következő meccsen a bronzéremért sikerült nyernie ismét.
A 10-11 évesek között Ráthonyi Lili lett 3. helyezett. Lilkó az első meccsen még nem tudott egyértelműen az ellenfele fölé kerekedni, így 0:0 végeredménynél következett a bírói döntés, ahol 3:2 arányban a bírók a másik versenyzőt látták jobbnak. Lilkónak is volt még lehetősége küzdenie a bronzéremért, ahol már sokkal határozottabb volt és kétszer is sikerült fej rúgással pontokat szereznie, így 6:0-ra nyert.
A fiúknál a 10-11 éveseknél a -34 kg-os kategóriában Dénes Andris küzdött csapatunkból. Andris az első meccsen nem tudott pontot szerezni, de ellenfele sem, így 0:0-ás végeredménynél következett a bírói döntés, ami sajnos nem nekünk kedvezett.
Ennek a korosztálynak a -40 kg-os kategóriájában Tóth Laci 3. helyen végzett. Laci kicsit izgult ezen a napon, az első meccsen 1:0-ra nyert, a második mérkőzésén sajnos az ellenfele az utolsó másodpercekben kapott egy pontot, így ott kikapott 1:0-ra. A bronzéremért folyó mérkőzésen Lacusnak sikerült nyernie.
Még mindig ugyanebben a korosztályban a +40 kg-os súlycsoportban Keszler Benjámin 3. helyen végzett. Az első meccsét Benő 2:0-ra megnyerte, Bélus pedig 1:0-ra nyert. A második meccsén sajnos Benő és Bélu is kikapott. Benőnek még lehetősége volt vigaszágon küzdenie a bronzéremért, ahol az első meccsén 4:0-ra, a második meccsen pedig 1:1 után bírói döntéssel nyert.
A nagy lányaink közül Pálfy Klementina 2. helyezést ért el. Kleminek ez volt élete első versenye, ahol nagyon szépen helyt állt. Első mérkőzését sikeresen megnyerte, majd a döntőben sajnos kikapott egy nála rutinosabb versenyzőtől.
Molnár Dóri 3. helyen végzett, a 12-13 évesek lányoknál.
A 12-13 éves fiúk küzdelmében Sugár Márton képviselte csapatunkat. Marci sajnos teljesen bestresszelt ezen a napon és nem tudta megmutatni azt, amit mi edzéseken látunk Tőle.

Örülünk, hogy a csapattal tartott Horváth Bence és Keszler Ábel, akik vég szurkolták a napot!
Gratulálunk a versenyzőknek!

 

 


vissza