hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2012.11.19.
TATAMI TEAM KUPA

Szombaton, Budaörsön került megrendezésre az őszi szezon fő versenyére, a Tatami Team Kupára.  Mára ez a verseny a környező országokban is egyre népszerűbb, így évről-évre nő a külföldi versenyzők száma.
Ez sok szempontból nagyon jó, már az egész kicsik is lehetőséget kapnak arra, hogy más országok karatékáival mérjék össze erejüket. A kategóriák lehetővé tették, hogy akik még nincsenek kész erre, és nem rendelkeznek magas övfokozattal, ők az utánpótlás kategóriában indulhatnak, ahol külföldi versenyzők még nem szerepelhetnek. Mindezek tudatában és figyelembe vételével csak néhány versenyzőnknek ajánlottuk, hogy részt vehetnek a versenyen.

Elsőként Bódi Levi lépett tatamira. Levi a 6-7 évesek között „pehelysúlyban” 3. helyezést ért el.  Szereplésével mind kettőnket meglepett, végig nagyon fegyelmezetten, többször vesztes állásból fordítva nyert. Levi az utóbbi időben folyamatos fejlődést mutat, és egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy sok munkával ugyan, de eredményes versenyző válhat belőle.
Következett Tóth Zsófi, akinek a kategóriája picit a kiírt időpont előtt kezdődött el, és sajnos nem volt idő fejben eljutnunk oda, hogy versenyen vagyunk.  Zsófi harcolt, mindent megtett, hogy megnyerje a meccsét, de sajnos nem tudott eléggé koncentrálni a kinti utasításokra és kikapott.

Kovács Gyurkánk is hasonló cipőben járt, mint Zsófi, nehezen vette a fel ennek a versenynek a tempóját. Gyurka első nagyobb versenye volt, ráadásul most váltott nagyobb korosztályra is, de ennek ellenére, becsületesen harcolt.  Gyurka nagyon el volt keseredve, mi kevésbé. Az éremszerzés ugyan nem jött össze, de ami nekünk nagyon tetszik, hogy harcol a végsőkig, mindegy ki az ellenfele, ez pedig egy nagyon fontos része a verseny karaténak.

Tóth Lacus és Keszler Benő ugyanabban a kategóriában indultak. Elsőként Lacus állt a tatamira, és az első meccset magabiztosan meg is nyerte.  A második meccsen nem tudom mi történt, de mintha ő maga sem hitte volna el, hogy itt van keresnivalója és megnyerheti a második meccset is, de sajnos átadta a vezetést ellenfelének és nem is sikerült túl lépnünk rajta így ő a második körben kiesett.

Mindeközben Benő szépen menetelt előre egészen a döntőbe jutásig, ami már az 5. meccse volt. Itt már lehetett érezni, hogy nagyon fáradt, de küzdött a végéig, mindent megpróbált, hogy ő lehessen a döntőben. Sajnos kikapott, de az elkeseredés helyett próbáltuk megértetni vele, hogy most egy új meccs jön, ami szintén éremért fog folyni, és álljon oda úgy, hogy ezt ő meg akarja nyerni. Úgy állt oda és nagyon jó volt ezt látni. Sajnos a meccs második felében Benőt fejbe rúgták, amit a bíró túl nagynak vélt, az orvos pedig nem engedte tovább küzdeni versenyzőnket, így ellenfelét leléptették. Benő így 3. lett. Sok meccsel, szép küzdelmekkel, teljesen megérdemelten zsebelte be a bronzérmet.

Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a segítséget a verseny szervezésében!

 

 


vissza