hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2014.02.23.
Diákolimpia

2014. február 23-án rendezték meg Szigetszentmiklóson az év első nagyobb versenyét a Diákolimpiát.
2013-ban a Minisztérium hozott egy olyan rendeletet, hogy a karate sportágban is elismerik a Diákolimpián, Magyar Bajnokságon, Európa illetve Világ Bajnokságokon elért dobogós helyezéseket, így plusz pontokat írnak jóvá, középiskolai illetve a felsőfokú felvételiknél.

Népes mezőny jött össze minden kategóriában. 3 versenyzővel képviseltük egyesületünket. Elsőként Áron és Gyurka lépett tatamira. Mind ketten nagyon jól kezdtek. Gyurka ezen a napon nagyon magabiztosan versenyzett, már az első pillanatokban kiderül, hogy jó formában van. Szépen meneteltek Renivel egészen a döntőbe jutásig, de sajnos egy fej rúgás akkorának bizonyult Gyurkánál, hogy elveszítette a kontrollt a meccs alatt és a vége előtt 10 másodperccel ellenfele átvette a vezetést, és elveszítettük a meccset. Reninek sikerült Gyurkát átbillentenie a szomorkodós hangulatból, a harcos hangulatba és nagyon okos küzdelemben végül megnyerték a bronz meccset.

Gyurkával párhuzamosan zajlottak Áron meccsei is. Az első meccsen nagyon szépen összeszedetten küzdött, bár látszott rajta, hogy nagyon izgul. Reméltük, hogy megugrottuk az első akadályt, most már ő is elhiszi, hogy van helye ebben a mezőnyben. A második meccsen Áron kikapott egy ügyes kis versenyzőtől, aki bevitt minket vígaszágon. Így a bronz meccs következett. Nagyon összeszedetten és okosan küzdött Áron, a végeredmény döntetlen lett, így a bírok kezében volt a bronzérmünk sorsa. Sajnos az ellenfelet látták aktívabbnak, így Áron ötödik lett.

Harmadik versenyzőnk a kategóriája legfiatalabb tagja Tóth Zsófi volt. Zsófi nagyon jó versenyző típus, mert nem fél senkitől, mindenkit meg akar verni, így nem aggódtunk, hogy egy esetleges kudarc elveheti a kedvét a versenyzéstől.
Zsófinak 2 meccse volt. Az első meccs nehezen ment, hiszen egy tapasztaltabb, érettebb versenyző volt az ellenfele. Ennek ellenére Zsófi nagyon derekasan helytállt. A második meccs már jóval nyugodtabban telt a küzdőtéren, már tudott figyelni az edzői utasításokra így azt a meccset nyertük és Zsófi is harmadik lett.

 

 


vissza