hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2014.03.22-23.
Magyar Bajnokság

Idén, 18. alkalommal rendezték meg Mogyoródon a gyermek és ifjúsági Magyar Bajnokságot. 45 klub, összesen 600 versenyző vett részt a megmérettetésen.
Tavaly nem sikerült túl jól ez a verseny nekünk, de idén olyan munkát végeztünk a gyerekekkel, hogy tudtuk, ha elkapják a fonalat kis versenyzőink, akkor bármi lehet. Tavalyi hibánkból tanulva, most nem emeltük ki ezt a versenyt sem, úgy készültünk, mint egy kisebb megmérettetésre, nem tettünk nagy nyomást rájuk.

Mi vasárnap nagyon izgultunk, de próbáltuk feléjük nem mutatni. Elsőként, Áron, Levi és velük szinte egy időben került sorra Gyurka.  Jól bemelegítettük őket, ami nagyon jól sikerült, úgyhogy harcra készen vártuk az első meccsüket.  Áron kezdett elsőként, koncentráltan meneteltünk előre meccsről-meccsre. A harmadik meccs a döntőbe jutásért sajnos elúszott, egy kisebb taktikai hiba miatt, de ez nem vett le Áron teljesítményéből. Szép karatéval, okosan, tiszta pontokkal küzdött. A bronzmeccsen, ellenfele kipontozódott, így Áron állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Rögtön kezdődött a súlycsoport másik ága, ahol Bódi Levikénk izgatottan várta az első meccsét. Levi beteg volt a héten így picit tartottunk Tőle, hogy, hogy veszi fel a verseny ritmusát. Levi lenyűgözött aznapi akaratával. Az első meccse, még picit nehezen ment, de ahogy haladtunk előre, teljesítménye úgy ment felfele. Hajszállal maradtunk le a döntőről, így nagyon bizakodóan vártuk a bronz meccset.  Ennek megfelelően zajlott a bronzcsata, Levi végig magabiztosan vezetett, így Áron mellett ő lett a másik bronzérmesünk aznap.

Közben Gyurka is vette az első akadályt. Bírói döntéssel ugyan, de nagyon jó küzdelemben győzött első ellenfele felett. A második ellenfeléhez már komoly taktikát állítottak fel Renivel, amit Gyurka nagyon szépen be is tartott. Szoros meccsben nagyon élvezhető küzdelemben sajnos 1:0 kikaptunk. Nagyon elégedettek voltunk mindhárom fiú teljesítményével. Örültünk, hogy bebizonyosodott, hogy most már itt van a helyük, ezeken a versenyeken.

 Kora délután kerültek sorra a lányaink. Zsófi kezdett. Mivel Zsófi nem rég lett 10 éves, így az már az előző versenyeknél is úgy álltunk hozzá, hogy most bele erősödünk ebbe a korosztályba is és az év második felében már lehetnek nagyobb elvárásaink. 2 csoportos körmérkőzés volt, így az biztos volt, hogy lesz minimum 3 meccsünk. Zsófika meccsről meccsre összeszedettebb lett, és aminek nagyon örültünk, hogy minden taktikai utasítást követett. Így észre sem vettük, de a döntőbe jutásért mentünk. Ez a meccs nagyon izgalmas volt, de Zsófi végig oda figyelve, koncentráltan és nagyon keményen oda állva hiúsította meg ellenfele támadásait. A meccset megnyertük, így útban voltunk egyesületünk első magyar bajnoki címe felé. Taktikát megbeszéltük vele, Zsófi pedig az első pillanattól fogva betartotta. Előnyét másodpercről- másodpercre növelte, így idő előtt 8:0-ra győzött.

Zsófi győzelmével megszereztük a Takara Sportegyesület első Magyar Bajnoki címét.

Zsófi okozta öröm után, figyelmünket Fanára fordítottuk. Fana nagyon izgult, hiszen nem indult még ekkora versenyen. Első ellenfele nem volt számunkra ismeretlen, hiszen többször láttuk már dobogón, kisebb-nagyobb versenyeken. Mivel Fana csak 2 hete tért vissza hozzánk, így nem tudtuk, hogy reagál majd a verseny szituációra. Hát, még minket is meglepett, úgy megindult ellenfelére rögtön az első pillanatban, amit sajnos ki is használtak, így megszerezték a vezetést ellenünk. Fana nem adta fel, így kiegyenlítettünk, majd a vége 2:2 lett. Bírói döntéssel sajnos kikaptunk, de ahhoz képest, hogy Fana nem indult még ekkora versenyen, ő is derekasan helytállt.

 

 


vissza