hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2015.07.30.
GOJU KAI EURÓPABAJNOKSÁG 2015 ANGLIA

Egyesületünk történetében először fordult elő, hogy külföldre utazhattunk versenyzőinkkel. Hosszú és kemény szezont tudtunk magunk mögött, de reménykedtünk benne, hogy a sok munkának meg lesz az eredménye.
A magyar delegáció (Gankaku SE, és Honbu dojo) összesen 40 fővel képviseltette magát, a 11 országot felvonultató Goju-Kai Európa Bajnokságon. Egyesületünk 8 versenyzővel vágott neki az útnak, tele izgalommal, reményekkel.

Az utazás, szobák elfoglalása, majd a regisztráció is rendben volt, így volt időnk rápihenni a versenyre. Másnap a verseny előtt közösen megreggeliztünk, aztán elindultunk. A mieink csak dél körül kezdték meg a küzdelmeiket. A versenyt a kata versenyszámokkal kezdték, tőlünk Kutas Béla lépett elsőként a tatamira. Bélu kikapott az első körben, Majd vígaszágon az első meccsét megnyerte, a bronzmeccsen viszont ellenfele diadalmaskodott, így Bélu 5. helyezést ért el.

Nem sokkal Bélu katája után beindultak a küzdelmek, így a mi versenyzőink is elkezdtek tatamira lépni.  Tóth Zsófi kezdte meg menetelését, és Renivel együtt dolgozva haladtak előre egyik meccset nyerve a másik után. A döntőben egy angol kislánnyal ment, ahol a hazai pályának is köszönhetően,  Zsófi kikapott így ezüstéremmel zárta a versenyt.

Szinte Zsófival párhuzamosan kezdett el bunyózni Sebők Áronunk. Áron az első meccsét nagyon okosan végig koncentrálva nyerte 1:0-ra. A második meccse már egy jóval kiegyensúlyozottabb meccs volt. Mivel itt is hazai volt az ellenfelünk, ezért muszáj volt Áronnak aktívabbnak lennie. Sajnos ezt ellenfele egy nagyon tiszta fejrúgással beelőzte, így a meccs vége előtt 3mp az ellenfele vezetett 3:0-ra. Az eredmény maradt, így Áron nyakába is ezüstérmet akasztottak a nap végén.

Következő versenyzőnk, Kutas Bélu következett. Bélu első meccsen félénken, kezdett, pedig ellenfelét nézve, nyugodtan támadhatott volna, úgy éreztük Bélu jobb volt. Az izgulás sajnos erősebb volt Bélu akaratánál, így kikapott. Ellenfele viszont sorra nyerte meccseit, meg sem állt a döntőig. Ez nekünk jó hír volt, hiszen Bélu újabb lehetőséget kapott az éremszerzésre. Egy alapos fejmosás után, Bélu végre úgy állt ki a tatamira, mint aki nyerni akart. Meg is lett az eredménye, egy nagyon izgalmas meccsen végül Bélut hozták ki győztesnek, így bronzérmes lett.

Ugyanebben a korosztályban a másik ágon kezdte meg versenyzését Horváth Bencénk. Bence rögtön az elejétől kezdve nagyon elszántnak tűnt. Minden meccsét fölényesen nyerte, nagyon szép pontokat szerezve. Nagyon örültünk neki, hogy Bence, ahogy menetelt előre egyre magabiztosabb lett, és nem teherként élte meg a versenyzést. A döntőt is nagyon magabiztosan nyerte így meg lett kis csapatunk első aranyérme.

Rögtön Bence után elkezdődtek Kovács Gyurkánk meccsei. Az első meccset nagyon határozott bunyóval 5:0-ra hozta. Örültünk, mert azt tudjuk, hogy Gyurkában nagyon sok van, de nem mindig sikerül kihozni belőle. Ezúttal sikerült és ami számunkra is biztató volt, hogy élvezte a küzdelmet. A második meccsen pont ugyanez volt a helyzet, magabiztos Gyurka sorra szerezte a pontokat. Már nem sok idő volt hátra, az állás 2:2 volt. Mivel neki is hazai volt az ellenfele, egy döntetlen nekünk nem volt jó, mert nagy volt rá az esély, hogy nem minket fognak kihozni. Így az utasítás Gyurkának, hogy próbáljon pontot csinálni. Gyurka így is tett, majd az ellenfele felemelte a lábát, amit Gyurka talán kivédett, de a bírók másképp látták és a fejrúgást megadták. Ezzel a sajnálatos ponttal kaptunk ki, és Gyurka nyakába is ezüstérmet akasztottak.

Következtek a csapat küzdelmek.  Klemi, Dalma és Dóri felvették a kesztyűt a felnőtt lányokkal szemben. Az angol senior lányokkal találkoztak rögtön az első körben. Az angolok jóval idősebbek voltak a mienknél, de pont ezért felkészítettük őket arra, hogy rutinosak, és kemények lesznek. Nagy meglepetésünkre a lányok odaálltak, nem féltek, hanem nagyon keményen küzdöttek mind a 3-an. Dóri az első meccset elvesztette, Dalma az ő meccsét megnyerte, így Kleminek kellett hozni a meccset, ahhoz, hogy nyerjünk. Klemi egy hajszállal maradt le a végén, és vesztette el a meccset. Örültünk, mert jól küzdöttek, így egy picit megnyugodtunk az egyénik miatt.

Ahogy befejezték a csapatot pár perc pihenő után elkezdődtek az egyéni küzdelmek. Mind hárman ugyanabban a súlycsoportban indultak. Nem tudjuk mi történt, de sajnos a lányok itt nem azt a formát hozták, mint amit láttunk a csapatküzdelmek során. Dalma is és Klemi is nagyon izgultak, szétesett a küzdelmük, így elvesztették meccseiket. Dóri egy nagyon ponterős meccsen harcolta ki a 3. helyet.

A verseny a mi szempontunkból tehát 1 arany, 3 ezüst, 2 bronz és egy csapat bronzzal zárult. Mi nagyon jól éreztük magunkat, és elégedettek voltunk az eredménnyel.
A magyar csapat összesen 11 arany, 5 ezüst, 7 bronzéremmel zárta a 8. Goju-Kai Európa Bajnokságot.

A verseny után a csapat először bejárta környéket. Nem volt túl jó idő, de szerencsére a jó kedvünknek ez sem vetett véget. Dömének, Reni testvérének köszönhetően a hasunk is mindig tele volt, finomabbnál finomabb ételeket varázsolt nekünk egész ott tartózkodásunk alatt az asztalra.

Dalma apukája Feri megörökítette minden mozzanatunkat, így rengeteg fotóval is gazdagodtunk.

Pénteken még visszabuszoztunk Londonba, ott is megnéztünk mindent, amit csak megtudtunk a 2 nap alatt.

Vasárnap este érkeztünk meg, összességében egy nagyon élménydús hetet tudhattunk magunk mögött. Fáradtan, de annál elégedettebben jöttünk haza.

Köszönjük Dömének az egész hetes gondoskodást és Ferinek is köszönjük az egész heti segítségét.

 

 


vissza