hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2016.10.09.
AVAS KUPA- MISKOLC

Az Avas Kupára ezúttal kis versenyzői csoportunk teljes létszámával indultunk el. Egy kisbusszal és két autóval vágtunk neki az útnak. 
12 órára érkeztünk meg a sportcsarnokba, ami azt jelentette, hogy egyből átöltözhettünk és el is kezdtünk melegíteni. A kiírt időpontnak megfelelően 13 órakor, el is kezdődtek a küzdelmek, és most is a legkisebbek kezdték meg a küzdelmeket. A Honvéd-Takara SE–től Keller Balázs vette fel a kesztyűt és nagyon magabiztos 3 küzdelem után, a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Következőnek Barczai Matyi, majd a terem másik végében Vaszary Maklári Lilla, Molnár Virág és Mike Lili léptek tatamira.  Matyi egymás után nyerte meccseit és csak a döntőbe jutásért kapott ki, ott is bírói döntéssel.  A bronz meccsre nagyon elszántan állt ki, és bár szoros meccsen, de Matyi örülhetett a végén a éremnek.

A lányok ugyan nagyon jól küzdöttek, Lili és Lilla is egyre magabiztosabban állnak neki a küzdelmeknek. Virágnak sikerült beverekednie magát a döntőbe, de ott sajnos 2:1 arányban kikaptunk, így ezúttal egy ezüstérmet zsebelt be.

Következett a verseny egyik legnépesebb súlycsoportja, ahol egyesületünkből, Istovics Ádám, Dévényi Bence, Kóczé Krisztofer, Péter Kristóf és Olajos Marcell kezdte meg küzdelmeit. Minden versenyzőnknek volt nyertes meccse és annak ellenére, hogy csak Dévényi Bence állhatott dobogóra, miután megnyerte a bronzmeccsét, mindenki csak nagyon pici hibákat vétve, kis különbségekkel vesztette el meccsét.

Keller Márton és Fontána Máté ugyanennek a korosztálynak, a nagyobb súlycsoportjában versenyzett. Marci két nyert meccset követően, a döntőbe jutásért kapott ki, majd sajnos a bronzéremért vívott csatában is ellenfelünk bizonyult jobbnak. Máté első meccsét elvesztette, de az ő ellenfele is döntőbe jutott így lehetősége volt,  vígaszágon javítani. A bronz meccs kiegyenlített volt, pont nem született, de a bírók Máté ellenfelét látták jobbnak így Marci is és Máté is 5. helyen zárták az Avas Kupát.

A nap utolsó versenyzője Szilagyi Bence volt. Bence ebben a félévben még nem indult versenyen, így már mi is és ő is nagyon várta a küzdelmeket.  Bence nagyon jól versenyzett, minden meccsén tiszta és  meggyőző pontokat szerzett. Döntőbe jutásért ugyan kikapott, de a bronzmeccs annál egyértelműbb volt és végül ő is éremmel a nyakába indulhatott vissza Budapestre.

2016. AVAS Kupa eredményei:

6-7 éves korosztály: Keller Balázs 1. hely

10-11 éves korosztály: 10-7 kyu: Barczai Mátyás 2. hely

10-11 éves korosztály: Molnár Virág 2. hely

10-11- éves korosztály -38 kg: Dévényi Bence 3. hely

12-13 éves korosztály: Szilagyi Bence: 3. hely


 

 


vissza