hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2016.11.27.
23. HUNGARIAN TATAMI KARATE CUP

23. alkalommal került megrendezésre a Hungarian Tatami Karate Cup, ezúttal is Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban. 760 versenyző, 13 ország (Belorusszia, Bosznia és Hercegovina, Csehország, Grúzia, Görögország, Horvátország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Magyarország.) 41 magyar és 35 külföldi klub adta le nevezését.
Ennek a rendezvénynek egyesületünk az egyik főszervezője , az AC- Sinus SE mellett. Reni és kis szervezői csapata megint kitett magáért és az egész versenyen végig együttműködve, zökkenőmentesen bonyolították le Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb karate versenyét. Ezen a versenyen újdonságként jelent meg a dobogó mögötti LED-Fal, ahol is a rendezvény szponzorait jelenítették meg, illetve minden versenyszám döntőjét nagy kivetítőn lehetett nézni.  

Egyesületünk, 13 versenyzővel lépett tatamira, utánpótlás és haladó kategóriában. A Diákolimpia után, reménykedtünk itt is egy jó szereplésben. Először a lányok, Vaszary-Maklári Lilla és Mike Lili lépett tatamira. Mindkét lány nagyon összeszedte magát, és végre meggyőzően, pontszerűen küzdöttek. Ennek köszönhetően, Lilla 3., Lili pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel, a 10-11 éves -38kg utánpótlás kategóriájában.

Következtek a fiúk, Istovics Ádám és Barczai Matyi, szintén utánpótlás kategóriában. Mindkettőjüknek sikerült megőrizniük a Diákolimpián mutatott jó formát és sorra nyerték meccseiket. Matyi egészen a döntőig menetelt, Ádám viszont élt vigaszágas lehetőségével és meg sem állt a 3. helyig. Matyi hajszállal ugyan, de elvesztette a döntőt, így ő második helyen zárta ezt a versenyt.

A fiúk után rögtön kezdett Keller Marci 10-11 éves haladó +40 kgban, vele párhuzamosan lépett tatamira -40 kgban Olajos Marcell, Dévényi Bence és Kóczé Krisztofer.  Keller Marci 2 nyert meccs után kikapott, majd a bronzmeccsen is kikapott, de egy nagyon értékes 5. helyen zárt. A másik oldalon, Olajos Marci, Krisztofer sajnos kikaptak az első körben, Bence 1 vesztett meccs után, a vigaszágon az első meccset nyerte, majd sajnos ő is kikapott.

Fontána Máté,
utánpótlás kategóriában az első meccsen kikapott, de élt az újabb lehetőséggel és bronzéremért vívott csatában Máté diadalmaskodott így 3. helyezést ért el. 

Molnár Virág
volt a következő versenyzőnk. Virág egyre magabiztosabb a tatamin, ami most már a nemzetközi mezőnyben is tud érvényesülni. Virágot csak a döntőben tudták megállítani és ott is csak kevésen múlott a győzelem.

Keller Balázs
, ezen a versenyen debütált az új korcsoportban, hiszen néhány nappal ezelőtt lett 8 éves. Bazsi korához képest nagyon magabiztosan küzd, szinte mindegy mekkora és milyen az ellenfele. Bátran kiáll bárki ellen. Bazsinak 5 meccse volt, és a bronzmeccsen is csak bíróival kaptunk ki. Nagyon elégedettek voltunk a teljesítményével.

Szilagyi Bence
késő délután került sorra, de ez nem vett vissza a csapat lendületéből, egyként álltak és szurkoltak Bence mögött. Ez segített is neki, és csak a döntőben talált legyőzőre. Bence a dobogó második helyére állhatott fel.

Horváth Bence
és Magnucz Dalma lépett utolsóként a tatamira. Bence sajnos az első meccsen kikapott, majd vigaszágon is kikapott. Dalma súlycsoportjában négyen voltak, így körmérkőzést csináltak. Így Dalmának 3 meccse volt. Dalma teljesítménye ugyan meccsről-meccsre javult, de ezen a napon, ez egy 3. helyre volt elegendő.

A versenyen szerintünk kivétel nélkül mindenki nagyon jól szerepelt és jól vették ezt az akadályt is!

Nagyon köszönjük a rengeteg segítséget, amit a pakolásoknál, illetve a verseny egész napos lebonyolításánál nyújtott az egész csapat, beleértve természetesen a szülői segítséget is!!!


 

 


vissza