hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2019.10.24.-10.27.
KADET, JUNIOR U21 VILÁGBAJNOKSÁG CHILE

Első alkalommal tudta kvalifikálni magát Honvéd Karatés hivatalos WKF Világbajnokságra. A jelenleg is Chilében zajló Kadet, Junior, U21-es Világbajnokságon 96 ország, 1582 sportolója vett részt.
A Santigoban kialakult tüntetések miatt, a verseny nagyon sok változáson esett át, amiket csak a helyszínen tudtunk meg. Versenyzőink verseny napja, így mérlegelése is csúszott egy teljes napot, de minden új helyzetet, nagyon jól kezeltek.

A Világbajnokság 2. napján lépett tatamira mindkét versenyzőnk. Korán reggel 8-kor mérlegelés, melegítés és 9 órakor el kezdődött Ádám és Bence kategóriája is. Ádám a kadet -52 kgban, egy angol versenyzővel lépett tatamira. Ellenfelünk rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést, majd Ádámnak sikerült kiegyenlítenie. Sajnos utána kaptunk még egy ütést, így Ádám elvesztette a meccset. Később Angol ellenfele is kikapott, így vigaszágra sem volt lehetőségünk! Bence szinte egyidőben kezdte meg első küzdelmét Ádámmal. Első küzdelme a belga versenyzővel volt, kicsit feszült volt a meccsen, de dolgozott es végül 2:1- re győzött. Második meccsen argentin ellenfelével már jóval tisztább és felszabadultabb küzdelmet mutatott Bence és 2:0- ra győzött. Harmadik meccsen amerikai ellenfelével egy taktikus meccset mutatott, de sajnos 3:2- es zászlóval elvesztettük!

Összességében nagyon büszkék vagyunk, első világversenye volt mindannyiunknak, izgultunk és akartunk nagyon! Az elvégzett munka a mienk marad, a megfelelő következtetéseket levonva, megyünk tovább előre

 

 


vissza