hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2020.09.01.
TANÉVKEZDÉS

A BHSE vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentes legyen szakosztályai működése. Ha kell akár az ebédlőt is átalakítja a karatésok számára…

A szeptemberi rendelkezések alapján meghatározatlan ideig nem engedélyezettek a délutáni sporttevékenységek az iskolákban. Ennek kapcsán több egyesület versenyzői, tanfolyamai szorultak ki az iskolai tornatermekből, többek között a BHSE karatésai is, akik négy iskolában béreltek termet a mindennapi edzések elvégzéséhez. A rendelkezés alapján egy időre úgymond utcán találta magát a csapat, amely a szeptemberi jó időt megragadva, szabadtéren végezte el a napi penzumot.

Októbertől azonban van megoldás a helyzetre, a BHSE vezetése döntött, s a főépületben található ebédlőt edzőteremmé alakította át, Szathmáry Renáta és Tóth Beatrix száz négyzetméternyi tatamit pakolt le a helyiségben, ahol idősávokban végzik el a napi munkát a gyerekek.

„A helyzetünk megoldódott, köszönhetően annak, hogy roppant segítőkészek és rugalmasak a klub vezetői. Egyetlen kis kényelmetlenség van, a szülők a munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudják délután elhozni a gyerekeket a Dózsa György útra, így mi szedjük őket össze a tanítás után az iskolákban és hozzuk el őket a Honvédba az edzésekre – mondta Szathmáry Renáta, akinek csapata még a József Attila Művelődési Házban tud edzeni, ott sikerült egy kisebb termet kibérelni, ami szintén segítséget jelent.

„Ha azt veszem, az eddigi munkánk sem minőségben, sem mennyiségben nem csorbul, ami nagyon jó. Átszervezést, plusz kreativitást igényel tőlünk, de haladunk az általunk meghatározott úton, ami nagyon jó, mert ha ez nem jön össze, a munkánk kárba veszett volna és valószínűleg a csapat is szétszéled. Hogy meddig tart ez a helyzet, azt nem tudjuk. Valószínűleg ezt az iskolaévet így kell majd eltölteni, de ismét bebizonyosodott, hogy a BHSE-ben nagyszerű az összefogás, senki kezét sem engedik el.”


 

 


vissza