2014.06.15-22.
Karate Tábor Tata

A nyári szünet legelején tartjuk edzőtáborunkat, amit idén Tatán szerveztünk meg.  A nagy létszámra való tekintettel, idén is 2 csoportra bontottuk őket. A kis táborban 80, főként óvodás és kisiskolás vettek részt, míg a második turnusban a már rutinos táborozóknak számító 8-15 éves korosztály tartozott.

Az idei táborunk fő célja a kicsik és nagyok egy csapattá való formálása volt, ami nagyon jól sikerült. A mi mottónk, hosszú távon a sportban és ez által a csapatban tartani a gyerekeket.

12-14 éves tanítványainkat is belevontuk a kicsik körülötti teendőkbe, aminek köszönhetően a korkülönbségek ellenére „barátságok” szövődtek.

Ebben az évben nem csak a vizsgára való felkészülés volt fontos a táborban.  Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt tettünk arra, hogy mindenki úgy menjen haza, hogy Ő jövőre is ennek a csapatnak a részese szeretne lenni. Mindketten azt gondoljuk, hogy ez most nagyon jól sikerült. Maximális figyelmet kaptak Tőlünk, ami nekünk is nagyon sokat segített abban, hogy sokkal jobban megismerjük őket. Az első csoportnál minden nagyobb tanítványunk kapott egy kisebb csoportot, így elősegítettük a kicsik gyors beilleszkedését, a nagyobbak pedig érezhették, hogy ebben a csapatban már nekik is komolyabb felelősségük és szerepük van.  Ez olyannyira jól működött, hogy miközben a nagyok egymást kisegítve a kicsik körülötti teendőkben, egy jól működő csapattá formálódtak. Folyamatos programokkal foglaltuk le a gyerekeket mindkét táborban. Szerettük volna, ha sok-sok élménnyel térnek haza. Festettünk, láncot fűztünk, csapatversenyeket szerveztünk, számháborúztak, színfogóztak. Az egyik kedvencünk és a gyerekek kedvence is, az éjszakai edzés. Ezúttal egy sorversennyel próbáltuk őket szórakoztatni hajnal fél 2-kor. J Nehezen indult, sokan nem hitték el, hogy mibe visszük bele őket, de a végén mindenkinek az egyik legjobb élménnyé vált a táborban.

Karate téren is megpróbáltuk inkább érdekesebbé tenni az edzéseket. Megkértük Rebicek Gerd shihant, a Magyar Goju-Kai Karate 5. danos mestert, hogy haladóbb tanítványainknak tartson egy kumite edzést. Az edzés kemény volt, de a gyerekek és shihan is nagyon élvezték.

Szerettünk volna, hogy a hagyományos karate mozdulatokon kívül, a gyerekek elkezdjenek megismerkedni néhány önvédelmi mozdulattal. Éppen ezért megkértük Szabó János 5. danos karate mestert, hogy tartson nekünk egy kifejezetten önvédelmi edzést.  Itt sok olyan mozdulattal találkozhattak, ami nem feltétlenül a tisztaságáról híres, de ha bajban van az ember, akkor nagyon hasznos lehet.

Az utolsó előtti nap érkezett meg hozzánk Péter Gábor 4. danos mester, aki sok érdekes gyakorlattal, főként kumite alapokra fektette a hangsúlyt a majd másfél órás edzésén.

A végén, amikor elpakoltunk, azt éreztük, hogy ez a tábor most nagyon jól sikerült.  Nagyon sokat adtunk és ami most jó volt, hogy mi is nagyon sokat kaptunk. Rengeteg visszajelzést, e-mailt, telefont kaptunk, hogy mennyire jól érezték magukat a gyerekek.

Ennél több pedig nem is kell!

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza