hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2020.08.20-25.
BÁTONYTERENYE EDZŐTÁBOR

Mától Bátonyterenyén edzőtáboroznak karate szakosztályunk versenyzői. A tradicionális sportolók számára összetartás, a versenyzőknek egy hosszú alapozás végét jelenti ez a tábor.Koronavírus járvány ide vagy oda, karate szakosztályunk él és virul, kitart a lendület mindenkiben. Köszönhetően a csapat két „szívének-lelkének”, Szathmáry Renáta szakosztály-vezetőnek és Tóth Beatrix edzőnek, akik jövő héten Bátonyterenyére viszik edzőtáborozni versenyzőiket.

„Hétfőtől péntekig napi három edzést tartunk, a versenyzőink esetében most tesszük fel az i-re a pontot, vagyis véget ér az alapozás, míg a tradicionális sportolóink számára most kezdődik el az év, hiszen a járvány miatt gyakorlatilag csak az online térben tudtunk kommunikálni velük, s most találkozunk először személyesen is” - mondja Tóth Beatrix, aki nagy reményekkel tekint a jövőbe, hiszen a kvalifikációért küzdő korosztály tagjai, vagyis a 14-15-16 évesek rendkívül motiváltan várják a versenyzési lehetőséget. Fizikai állapotuk tökéletes, technikailag most orvosolják a hiányosságokat, de az alap, amire építkeznek remeknek mondható.

„Legutóbb februárban volt versenyük a sportolóinknak, így nagyon várják már, hogy tatamira léphessenek – vette át a szót Szathmáry Renáta. - A távolabbi terv az, hogy a 2021 februárjában Finnországban megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokságra szerezzenek indulási jogot. Több versenyen keresztül lehet ide eljutni, szeptemberben a Budapest Openen, októberben Rijekában és Lengyelországban küzdhetnek meg, ez a három kvalifikációs felvonás vár rájuk. Igaz, azt még nem tudjuk, hogy milyen korlátozások mellett és milyen erősségű mezőnyben, hiszen mindezt a járványhelyzet alapján fogják meghatározni. Amit mi tervezünk még, az egy csáktornyai viadal lesz, szeptember 5-én amolyan felhozó versenyként lépnek tatamira legjobbjaink, hogy ne a kvalifikációs versenyek legyenek az első megmérettetések. Bízom benne, hogy rendeződik a helyzet, mert mi száz százalékos erőbedobással készülünk, úgy tekintünk a jövőbe, hogy nem lesz lemondás.” 

 


vissza