hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2011.07.04.
GOJU-RYU EURÓPA BAJNOKSÁG

2011-07-02-án került megrendezésre a 7. Goju Ryu Stílus Európa Bajnokság Tatabányán. A versenyre több mint 15 ország, körülbelül 250 versenyzőjét nevezte. A mi egyesületünkből is indult 2 kicsi lány, Kiss Zsófia és Jámbor Patrícia a 9 éves korosztályban.

Külön öröm volt számunkra, hogy népes kis csapat tartott velünk a klubból, hogy megnézzék a versenyt és természetesen két kis versenyzőnket.

Zsófi szeretett volna indulni katában is, így először ő lépett fel a tatamira. A hangulat a csarnokban nagyon jó volt, de be kell valljam, nagyon izgultam a csajokért. Zsófi első ellenfele, egy ukrán kislány volt, aki sajnos legyőzött minket mivel döntőbe jutott, így Zsófi harcolhatott a bronzéremért. Reni elmondta neki, hogy min kellene javítani, amit szerintünk tökéletesen teljesített. Ez látszott is a végeredményben ugyanis 3:2 arányban kaptunk ki, és csúsztunk le a dobogóról.

Majd követeztek a küzdelmek. Első küzdelem Patrícia és az ukrán kislány között zajlott. Elején Patrícia nagyon izgult, és kapkodott, majd bevitt egy jodan rúgást és elment 3:0-ra. Sajnos nem figyelt eléggé a védekezésre így gyorsan kiegyenlített. Fej-fej mellett haladtak, míg a rendes küzdelem időben döntetlen volt az állás. A hosszabbításban sajnos az ellenfél bizonyult jobbnak.

Majd következett egy klubbon belüli csata, ugyanis a lányok egymás ellen küzdöttek a második körben. Ez a meccs Zsófi győzelmével zárult.

A mindent eldöntő utolsó meccsen Zsófi az ukrán kislánnyal harcolt az aranyéremért. Szerintünk Zsófi rendre nagyon szép pontokat vitt be, amit azóta sem értünk miért de a bírók nem díjazták. Sajnos Zsófi kikapott, de számunkra a meccset ő nyerte. Amit kértünk tőle megcsinálta, és ami még fontosabb volt, hogy Ő nagyon boldog volt így is.

A verseny „sztárvendége” Goshi Yamaguchi seiko shihan volt. Az Európa Bajnokság ő és a többi nagy mester tartott egy négy napos szemináriumot a résztvevőknek. Reni is részt vett az edzéseken, és szakmailag nagyon sokat kapott tőle.

 

 


vissza