hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2011.11.13.
OROSZLÁNYI VERSENY EREDMÉNYEI

Szombaton a csapat együtt, egy külön busszal utazott Oroszlányba, ahol Péter Gábor által rendezett utánpótlás karate versenyen vett részt. 12 fős versenyzői magunk 7 arany, 3 ezüst és 10 bronzéremmel tért haza.

Igazán jól indult ez a nap, jó érzés volt együtt érkezni a versenyre, és jó volt látni hogy egységes kis csapatként működtünk.

A verseny a kibadachi versenyszámmal kezdődött, ahol Tőlünk Gut Csanád indult és nagyon összeszedetten, pontosan és erősen tudta bemutatni az ütéseket. Csaninak 5 mérkőzése volt és a végén aranyérem lett a jutalma.

A következő kategória a kata volt. Itt először Sebők Áron lépett tatamira, Áron végig pontosan és erősen mutatta be a katákat és a végeredmény az Ő számára is aranyérem lett.

A lányoknál Kis Flóra és Boncz Tündi egy kategóriában indultak, ahol Flóra első Tündi pedig a harmadik helyen végzett.

Boncz Bernadett 3 sikeresen bemutatott kata után aranyérmet nyert.

A fiúknál Dénes András, Keszler Benjámin és Kutas Béla egy korosztályban indultak, mindegyikük 3 katát mutatott be és a végeredmény az lett, hogy ebben a kategóriában a mi csapatunk közül kerültek ki az érmesek, Andris első, Benő második Bélus pedig harmadik helyezést érte el.

Az egy évvel idősebbeknél katában is hasonló volt a helyzet, itt Keszler Ábel, Sugár Márton és Horváth Bence indult Tőlünk. A végeredmény, hogy a dobogón ismét a mi emberkéink állhattak, Ábel első, Marci második és Bence a harmadik helyen.

Külön öröm volt számomra, hogy bár az edzéseken talán nagyobb hangsúlyt kapó kumite mellett katában is ilyen eredményeket értek el a gyerekek.

Ezek után következtek a kumite kategóriák.

A lányok közül Boncz Bernadett és Boncz Tünde indultak, ahol mindeketten a harmadik helyen végeztek. Örültem neki hogy Tündi és Berni is 3 meccset tudott nyomni, és Tündiben elkezdtem látni a küzdeni akarást, amit talán Ő is megérzett és ha ez így van, akkor sokkal könnyebb lesz folytatni az elkezdett munkát.

A fiúknál a legfiatalabb versenyzőnk Kovács Gyurka volt, aki 3 meccsen keresztül folyamatosan jobbnak bizonyult és a chuda gjakutsukik segítségével sikerült mindenkit legyőznie, így megérdemelten állhatott a verseny végén a dobogó legfelső fokára.

A következő korosztályban Dénes Andris a harmadik helyen végzett, aki ha legközelebb jobban bízik magában akkor még sikeresebb lehet.

Keszler Benjámin és Kutas Béla ismét egy kategóriában indultak, ahol a végén mindketten bronzérmet nyertek.

A „legidősebb” fiú kategóriában amiben érdekeltek voltunk Sugár Mártonnak és Keszler Ábelnek, valamint Horváth Bencének nem csak más klubok embereivel kellett megküzdeniük, hanem egymással is, ami sok esetben sokkal nagyobb feladatot jelentett számukra. A végeredmény Marci ezüst, Ábel és Bence bronzérmet nyertek.

A verseny után a gyerekekkel együtt töltöttük az estét, egy „házibuli” keretében, ahol megünnepeltük és levonhattuk a verseny tanulságait. Itt csatlakozott hozzánk Zsófi is aki most betegsége miatt a versenyre nem tudott velünk tartani, de a következő alkalommal már Ő is ott lesz.

Sz.R.

 

 


vissza