hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

2016.04.02-03.
4 ÉREM A WKF MAGYAR BAJNOKSÁGRÓL

Hétvégén került megrendezésre a WKF Magyar Bajnokság Mogyoródon. Szombaton a 14 évnél fiatalabbak közül csapatunk 7 versenyzője, vasárnap pedig a kadet és junior korosztályban két versenyzőnk állt a tatamira. 
WKF Magyar Bajnokság Mogyoród (szombat)


Különös érzésekkel vágtunk neki az idei Magyar Bajnokságnak. Egyrészt ezen a versenyen vettünk részt először úgy, mint Honvéd-Takara Karate Sportegyesület, másrészt legbelül úgy éreztük, hogy a felkészülésünk jól sikerült, versenyzőink jó formában voltak.

A Magyar Bajnokság egy picit mindig feszültebb verseny, hiszen mégis csak ez a verseny dönti el, ki az aktuális év Magyar Bajnoka. Tudtuk, ha kijön belőlük, az, amit tudnak, akkor mindegyik odaérhet a dobogóra.

Mindenki a délelőtt folyamán került sorra, ezért együtt tudtunk bemelegíteni. Láttuk, hogy nagyon izgulnak, ezért amennyire csak lehetett, megpróbáltuk levenni róluk a terhet. Elsőként Molnár Virág lépett tatamira. 5-en voltak a súlycsoportjukban, ezért 4 meccsre kellett felkészülnünk. Virág az első meccs kivételével, (ott is bírói döntéssel kaptunk ki) minden meccsét nyerte. A sors furcsa fintora, hogy a lányok körbe verték egymást, és mivel a többiek több pontot szereztek, mint Virág, így a nagyon értékes 3. helyet szereztük meg. Virág nagyon jól küzdött, sikerült legyőznie azokat az ellenfeleit is, akiktől nagyon tartott.

Virággal, szinte egy időben kezdődött Olajos Marci kategóriája. Marcit talán még nem is láttuk, ennyire izgulni, sajnos kikapott az első meccsen. Ellenfele bejutott a döntőbe, így Marci lehetőséget kapott a javításra. A bronzmeccsen is kikaptunk sajnos így ezúttal nem sikerült az éremszerzés.

Következett a gyerek mezőny egyik legsűrűbb kategóriája a 10-11 éves -40 kg, ahol 4 versenyzőnk állt tatamira. Dévényi Bence egy nagyon jó küzdelemben, bírói döntéssel kikapott az első meccsen, és sajnos nem mehettünk tovább vigaszágon sem.  Istovics Ádám, nagyon meggyőző első meccsel, (5:0-ra győzött) kezdte meg a versenyzést. Második meccsen, sajnos már nem volt annyira magabiztos Ádám, így kikaptunk 2:0-ra. Ellenfele bejutott a döntőbe, így Ádámnak is következett a vigaszág.  Ádám, nem tudta felvenni azt a magabiztosságot, amit az első meccsen bemutatott, így a bronz meccsen is kikaptunk.

A másik ágon Keller Marci és Kóczé Krisztofer is sikeresen vette az első akadályt, és megnyerték meccseiket. A második meccsen Ádámhoz hasonlóan mindketten görcsösen álltak ki, így elvesztették mindketten. Krisztofer szintén kapott lehetőséget a bronzérem megszerzésére, de sajnos nem tudtuk legyőzni ellenfelünket.

Kisebb szünet után Barczai Matyi kategóriája következett. Matyi régen versenyzett különböző okokból kifolyólag, de talán ő kezelte a leglazábban ezt a verseny helyzetet. Nagyon jól kezdtünk, ő is megnyerte az első meccset. Második meccsen nagyon kicsivel, de kikaptunk. Matyinak is volt lehetősége harcolni a bronzéremért, de egyéb körülmények miatt sajnos kikaptunk. Ennek ellenére nagyon örültünk Matyi küzdelmeinek, hiszen hosszú kihagyás után, nagyon jó meccseket nyomott.

Az egyéni küzdelmek után következtek a csapat versenyszámok, ahol is Olajos Marci a Goju-Kai Szövetség csapatában kapott lehetőséget. A Marciék az első meccset elvesztették, de bronz meccsen javítottak, így csapatban a dobogó 3. fokára állhattak fel.

Ezzel a szombati napot egy egyéni és egy csapat bronzéremmel zártuk.  Titkon több érmet vártunk, de az egész napot és az egyéni teljesítményeket nézve, még sem voltunk elégedetlenek. Néhányan nagyon komoly gátat ugrottak át aznap és csak reménykedünk benne, hogy az őszi szezont innen folytatjuk.

 

2016.04.02-03 WKF Magyar Bajnokság Mogyoród (vasárnap)


Vasárnap a Kadet, Junior, U21 és felnőtt küzdelmek zajlottak.  Egyesületünket, Horváth Bence (kadet) és Magnucz Dalma (junior) képviselte.

Bencének ez volt az első Magyar Bajnoksága, de nagyon jól vette az akadályt.  Már az első meccsen is nagyon színvonalas küzdelmet mutatott és csak 1 ponttal kaptunk ki. Ha rögtön az elején elhiszi, hogy megnyerheti, akkor akár meg is nyerhette volna ezt a küzdelmet is. A második meccs már a bronz meccs volt, de nagyon okosan, taktikát végig betartva, nagyon jó hozzáállással megnyerte a meccset, így Bence 3. lett élete első Magyar Bajnokságán.

Következett Dalma, akik 3-an voltak a kategóriájukban, de mindkét ellenféllel jó és szoros meccsre lehetett számítani. Dalma az első meccsen sajnos nem vette fel azt a hozzáállást, ami a meccs megnyeréséhez hozzá segítette volna, így ott kikaptunk.  Dalma edzői részről elég komoly fejmosást kapott, ami megtette a hatását, hiszen a második meccsen klasszisokkal jobban küzdött. Ellenfelünket egyre jobban ismerjük, hiszen már nem először küzdöttünk a Vasas versenyzőjével. Vezettünk 2:0-ra, majd, mint legutóbb is megint átadtuk a lehetőséget az ellenfélnek a javításra és sikerült is kiegyenlítene Kármennek. Bíróival sajnos kikaptunk, így Dalma 3. helyen végzett.

Összességében a HONVÉD -Takara Karate Sportegyesület 4 bronzéremmel zárta a 2016. WKF Magyar Bajnokságát.

Gratulálunk Mindenkinek!


 

 


vissza