2011.02.22.
SIKERES ÖVVIZSGA

A Takara Sportegyesület karatékái megszerezték első goju-s övfokozataikat Rebicek Gerd shihan előtt.


Nagyon sokat készültünk a gyerekekkel erre a megmérettetésre, amit azt hiszem mindannyian nagy-nagy izgalommal vártunk, beleértve természetesen engem is. Az óvodások és első osztályosok 10.kyura vizsgáztak. A kicsik gyorsan feloldódtak a Számítástechnikai Általános Iskola hatalmas tornatermében és a kezdeti megszeppenés hamar elszállt belőlük. De amikor elkezdődött a vizsga, akkor mindenki nagyon összekapta magát és fegyelmezetten , erősen dolgoztak végig, így közülük mindenki megszerezte az első citromsárga csíkot a fehér övére.

10. kyu fokozatra vizsgáztak a Számítástechnikai Iskola csoportjából Angyal Bithia, Bódi Levente, Csikós Anna, Dovicsin Balázs, Dovicsin Bence, Horváth Ádám, Kerekes Milán, Maklári-Klekner Albin, Nagy Ágoston, Sipos Boglárka; a Hegedüs Általános Iskola csoportjából Farkas Dominik, Fehér Olivér, Hegedűs Dominik, Hotea Dávid, Ijjas Adrienn, Kondacs Attila, Kondacs Noémi, Korcsmáros Botond, Pap Péter Balázs, Tóth Balázs Tamás; a Városligeti Általános Iskolából Máté Botond; a Zöldág Óvodából Hódos Péter, Karácsony Máté, Kis Ágoston, Kovács Máté, Losonczy Gábor, Paláncz Beatrix, Sárdi Jakab, Szombati László, Tokodi Réka, Vajda Ádám, Veress Kovács Bonifác, Zombori Henriett és Zsemlye Máté.

A kicsik után következtek a második osztályosok és idősebbek, akik célja a 9. kyu megszerzése volt. Nekik már sokkal nagyobb volt a vizsgaanyag, mert a védéseket ütéseket és rúgásokat, nemcsak helyben kellett bemutatniuk, hanem haladással is, amit három különböző állásban kellett elvégezniük. A legizgalmasabb és érdekesebb számomra a kata bemutatása volt, amit már 5 fős csoportokban kellett bemutatniuk a shihannak. Végül, az egész csapat megbírkozott ezzel a feladattal is, így mindenki megszerezte a kettő citromsárga csíkot a fehér övére.

A Számítástechnikai Iskola csoportjából Balogh Zsófia, Béldy Ádám, Bessenyei Barnabás, Boncz Tünde, Csiszér Norbert, Daróczi Petra, Győri Kevin,Horpáczky Krisztina, Horváth Levente,Ivony Anita, Jámbor Patrícia, Mikecz Bence, Nagy Domokos, Urbanek Kristóf, Porzio Dominik, Regenye András, Solyom Dániel, Szoboszlai Richárd, Vajda Domokos, Valkó Bence,Vass Tamás, Zsoldos Mátyás; a Hegedüs Általános Iskola csoportjából Bodó Alíz, Fehér Eduárd Milán, Hotea Raul Benjamin, Ijjas Attila, Juhász Barnabás, Kis Flóra, Merczel Olivér, Németh Mátyás, Szécsi Júlia, Szkokán Levente; a Városligeti Általános Iskolából Balaskó Ákos, Novotny Kristóf, Pálfy Klementina, Simon Jakab és Zala Nóri tettek sikeres vizsgát.

Csapatunkból hárman nem tudtak részt venni a többiekkel az övvizsgán, de egy héttel később lehetőséget kaptak a központi dojoban a Shihan előtt megszerezni a 9. kyu-s fokozatot. Nekik picit nehezebb dolguk volt, de megbírkoztak a feladattal és így Kiss Zsófia Veronika, Ráthonyi Lilla és Hajdú Zsombor is megszerezte a kettő citromsárga csíkot az fehér övükre.

Büszkén elmondhatom, hogy mindenki nagyon szépen dolgozott, elégedett voltam minden egyes vizsgázó teljesítményével. Számomra is érdekes volt végig kísérni a vizsgamenetét. A kezdeti megilletődés és izgatottság után jött a kemény munka, majd a nagy megkönnyebbülés mikor kiderült, hogy mindenki eredményes vizsgát tett. Mikor mindenki átvette diplomát és sárga csíkokat, már tényleg csak boldog arcokat láttam.

Sz.R.

hírek karate edzés övvizsga galéria letöltés linkek kapcsolat
aktuális vizsga tábor
egyéb
versenyek

 

 


vissza